Viihteelliseksi luonnehditun vaalikiertueensa aloittanut Tarja Halonen kertoi saaneensa vuosien mittaan kansalaisilta tuhansia kirjeitä, joissa muistutetaan sellaisista arjen asioista, jotka kirjoittajienkaan mielestä eivät kuulu presidentin toimivaltaan. Muistutukset eivät ilmeisesti ole voittopuolisesti olleet kehuvia. Lukumäärältäänkin niitä on tullut n. 2000 päivää presidenttinä olleelle Haloselle päivittäin useita.
Mitä Halonen ja hänen kansliansa ovat tehneet niille? Lukaisseet ja arkistoineet, E.V.V.K. (ei vois vähemmän kiinnostaa)?
Jos noin on käynyt, niin voitaneen jo puhua kansalaisten mielipiteen vähättelystä, mikä ei oikein vahvista käsitystä koko kansan presidentistä. Ainakaan nuo yhteydenotot eivät ole välittyneet julkisuuteen presidentin kannanottoina yhteiskunnassa ilmenneistä epäkohdista.

Kalevan teettämän tutkimuksen mukaan presidentillä arvioitiin olevan eniten vaikutusvaltaa, joten jo noiden epäkohtien nostaminen julkisuuteen olisi ilmeisesti johtanut epäkohtien korjaamiseenkin. Miksi presidentti ei sitä tehnyt vaan vakuutti toistuvasti kuinka hyvin Suomen ja suomalaisten asiat ovat. Ei hän voinut olla epätietoinen siitä, että hyvinvointi jakautuu kohtuuttoman epätasaisesti. Vielä omituisempaa on, että tuo huonoiten toimeentuleva väestönosa ei ole tyypillisesti pääomapiireihin kuuluvaa, vaan lähinnä Halosen omaan viiteryhmään työväestöön. Luonnehdinta "koko kansan presidentti" vaikuttaa kornilta.
Nyt muiden ehdokkaitten tavoin mielipide- tai arvojohtajaksi halajava Halonen ilmeisesti haluaa tunnustaa arvostusvirheensä ja luvannee korjata tapansa. Odottaisin anteeksipyynnöltä kuitenkin selväsanaisempaa katumuksen ilmaisua. Käsienkin näyttäminen varmasti lisäisi vakuuttavuutta - sormia ei saa samalla pitää ristissä.