Iltalehti uutisoi Tarja Halosen haastattelua Uutispäivä Demarissa:
"Tasavallan presidentti Tarja Halonen toivoo, että presidentinvaalien kampanjointi vastaisi todellisuutta."

Ei ole kauaakaan, kun Suomen Kuvalehti testautti ehdokkaiden johtajataitoja; Halosen arvosana ei ollut kehuttava. Yleisesti tiedetty salaisuushan on ollut TH:n lievästi sanottuna "äksy asenne" alaisiinsa; kirosanojen pyöristyneet ävväpäät on katsottava lieventäväksi tekijäksi.
TH:n sanatarkka kommentti (http://www.suomenkuvalehti.fi/?id=6749):
"Mutta ne periaatteet mitä hyvään johtamiseen kuuluu niin ne ei ehkä luvalla sanoen monestakaan syystä johtuen niin tuossa tutkimuksessa olleet nyt vallitsevana, koska siinä... sen verran olen perehtynyt myöskin siihen miten se pitää tehdä."

Halosen julkinen esiintyminen ei vastaa tuota kuvaa. Kumpi niistä on todellisuutta?

TH:n mukaan "Huonompi asia on se, että jos pyritään sanoisinko projektiluontoiseen mainoskampanjointiin."

Jään kiinnostuneena odottamaan TH:n kampanjan alkamista kun hänet asetetaan virallisesti ehdokkaaksi huomisessa SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa. Toistaiseksi hänen kampanjansa on ollut ei-kampanja. Ei ole tullut sen enempää TH:n kantoja presidentin tehtäviin kuuluvista ulko- ja turvallisuuspoliittisista kysymyksistä, kuin kansalaisten odotuksiin vastaavan mielipidejohtajan esiintulojakaan.
Kehitysmaiden globalisaatio-ohjelmat ovat kyllä tulleet moneen otteeseen huomioiduiksi. Tosin viimeaikoina niitäkin kohdevaloja on himmennelty, kun suomalaisille kalliiksi tulleesta - tähän mennessä runsaat 3 miljoona ekkua! - Helsinki-prosessista on jäämässä käteen vain isoja laskuja konferenssiturismista.
Pyrkiminen YK:si YK:n paikalle ei ole ollut helppoa - eikä halpaa.

Toivon hartaasti, että noita avauksia tai avauksiin vastaamisia tulee piakkoin - mieluiten ennen tammikuun 15. päivänä käytäviä vaaleja.
Halonen Iltalehdessä: "Hämmentäminen on aina positiivisessa mielessä tervetullutta, mutta äänestäjilläkin pitäisi olla jonkinlainen kuluttajansuoja."

Sinäpä sen sanoit, Tarja. Sinäpä sen sanoit. Kuluttajansuojaa on kaiketi sekin, että äänestäjät saavat etukäteen tietää, mitä äänellään tilaavat.