MTV:n vaalipaneelissa 21.11. syntyi presidentti Tarja Halosen ja pääministeri Matti Vanhasen välille eripuraa omaisuusveron poistosta. Halonen ilmoitti suhtautuvansa epäilevästi siihen, Vanhanen puolestaan vakuutti sen tarpeellisuutta.

Lähinnä EVA:n vaikuttajista koostunut yleisö, mukaan lukien lakia eduskunnassa voimakkaasti puolustanut kristillisten ehdokas Bjarne Kallis, ja kolmantena tentattavana ehdokkaana ollut Sauli Niinistö olivat selvästi pääministerin puolella. Samoin paneelin juontanut Nokian pj. Jorma Ollila.

Tuo lakihan tuli - yllättäen ja pyytämättä - silloisen VVM Antti Kalliomäen esityksenä "kolmikantaneuvotteluissa sovittuna". Neuvotteluihin osallistuneet työntekijöiden edustajat olivat hieman yllättyneitä, että niinkö siitä sovittiinkin. Pitkässä neuvottelusessiossa on ymmärrettävästi tarkkaavaisuus saattanut herpaantunut loppumetreillä. Muiden muistikuvia haalistavien elementtien vaikutusta ei liene korrektia epäillä.

Omaisuusveron poistamisen vaihtoehdoksi on tarjottu mm. elintarvikkeiden ALV:n laskemista. Sitä on puolustettu erityisesti pienituloisia hyödyntävänä ja vastustettu väittämällä alennuksen siirtyvän kauppojen katteisiin. Myös siellä se vahvistaisi taloutta ja investointikykyä. Kyse on vain siitä, keiden taskujen kautta varat kiertyisivät talouselämään. Elintarvikeliikkeet ja kuluttajat on siis todettu vääräksi kanavaksi, osakkeita ja pääomia omistavat piirit oikeaksi.
Mielenkiintoinen vivahde työväestöä edustavan valtionvarainministerin ja elintarviketuottajia edustavan pääministerin näkemyksissä.