SDP näkyy saaneen näppyjä naamaan Sauli Niinistön nurkanvaltauksesta työväen vaaliapajilta.
Vuoroin vieraissa, joten nythän SDP voisi julistautua suurpääoman ystäväksi. Sehän olisi pääomaveron poiston jälkeen jopa uskottavaa. Ainakin uskottavampaa kuin Niinistön julistus. Mutta loukkaisiko se SDP:n jäsenten aatteellista vakaumusta - kuten Demarin päätoimittaja Kari Arola asian ilmaisi.
Ehkä syynä vastahyökkäyksen välttämiseen on, että pääomapiirit ovat lukumäärältään niin paljon rajoitetummat, että tekojen jälkeinen tunnustus tekisi hyötyä suurempia aukkoja omiin perinteisiin äänestäjäjoukkoihin.

Keskusta ei hermostunut samassa määrin Niinistön maanviljelys-avauksesta. En osaa kuvitella, mitä äänestäjäkuntaa Kaarinan kaislahameiksi kutsutuilla tienvarsirimpsuilla tai sadan auton kampanjalla tavoitellaan. Mainoksin koristeltujen autojen avulla ehkä halutaan viestiä, että tärkeintä on teline. Sehän näyttää miesnäkökulmasta olevan parinmuodostuksenkin keskeisin kriteeri.

Ei mennyt Heidi Hautalankaan kampanja-avaus aivan putkeen. NATOn ylijäämävarastosta hankittu rekvisiitta ei odotetusti napannut pasifistisesti orientoituneille vihreille. Mitä tehdä rekvisiittavarastolle? Maksuttomana tiedoksiantona: Pakistanin katastrofialueella sille voisi olla käyttöä.