Vanhan sanonnan mukaan yksi kuva kertoo enemmän kuin sata sanaa.
Sen todenperäisyys tulee testattavaksi eduskunnan 100-vuotisjuhlakirjalla, jonka kustannukset nousevat 200.000 euroon. Pääsihteeri Seppo Tiitisen mukaan 240-sivuiseen kirjaan tulee kaikkiaan n. 500 kuvaa, joiden käyttö- ja tekijäoikeuksista maksetaan 143 euroa kappaleelta, plus ALV. Kuvituksesta vastaa valokuvaaja Jorma Komulainen.
Kansanviisauden perusteella kirjan tekstin kirjoittavalle Unto Hämäläiselle pitäisi maksaa 1,43 euroa sanalta, joten 3.000 euron palkkiolla Hämäläisen täytyisi kirjoittaa n. 2.100 sanaa, keskimäärin yhdeksän sanaa sivua kohden. Ylimenevistä voitaneen sanoa, että Hämäläinen panee omiaan.

Eduskunnan kuvakirjan kuvitusta ei kilpailutettu - Tiitisen mukaan ei kannattanut, koska mahdollisia tekijöitä ei ollut kovin montaa. Ehkä olisi kannattanut, vaikka hinta onkin hämmästyttävän alhainen raitiovaunussa röhnöttävästä Pekka Saurista otettuun muotokuvaan verrattuna. Se maksoi helsinkiläisille 8.100 euroa. On ainakin mahdollista, että kansliatoimikunnassa kuvakirjaa ideoinut vihreitten Janina Andersson otti tuon huomioon; onneksi ei kuitenkaan hinnoitteluperusteeksi.
Ainakin kustannuksista voisi arvioida, ettei kirjasta tulle bestselleriä. Mutta ilmeisesti kansanedustajat saavat sen ilmaisena luontaisetunaan, joten edustuksellisen demokratian periaatteella kansalaisetkin pääsevät selailemaan juhlateosta edustajiensa välityksellä.