Kunnallaisvaalien ehdokaslistat piti jättää viimeistään eilen. Jyväskylän Perussuolalaiset saivat listansa valmiiksi jo sunnuntaina ja se jätettiin maanantaina; ei jäänyt viimetippaan.

Tavoitteeksi asetettiin edellisten vaalien ehdokasmäärä - 18 - kaksinkertaisena. Tavoite saavutettiin ja ylitettiin: saatiin 42 ehdokasta. Joukossa useita naisia, nuoriakin. Ainakaan puheille ”ukkopuolueesta” ei ole katetta.

Ehdokasasettelu meni valtakunnallisestikin hyvin: Perussuomalaiset lisäsivät ehdokasmääräänsä 2500:lla kun keskusta meni alaspäin peräti 1600 ehdokasta, kokoomus ja vasemmistoliittokin 700:lla.

Noin viikon kuluttua saadaan kilpailunumerot ja alkaa varsinainen vaaliataistelu. Siitä voi odottaa kovaa koitosta; vanhat suuret puolueet eivät mielellään luovu valta-asemistaan.
Äänestäjien keskuudessa kuitenkin kytee halu näpäyttää hallitsevia puolueita; kuntatalouttakin rasittavat valtiontalouden leikkaukset ja kuntaliitoshankkeet hiertävät vastaavasti kuin edellisten vaalien paskalakikin. Eikä aivan pieni ole EU-seikkailunkaan vaikutus miljarditukineen Etelä-Euroopan rahansa holtittomasti hupuloineille rupumaillekaan.

Loppu onkin sitten äänestäjien vallassa;
28. lokakuuta 2012.

Jyväskyläläisten kannattaa erityisen tarkoin harkita, mitä äänellään tilaa. Esimerkiksi kokoomusta ja keskustaa äänestämällä tilaa niin konserttisalin kuin kuntaliitoksetkin. Molemmat olivat keskeisiä puuhamiehiä niin Virkkusen ehdotuksen kuin konserttisalin kaavankin käsittelyssä.