Puolalainen masurkka on siitä tunnettu, että pitää ottaa kaksi loikkaa taaksepäin voidakseen ottaa loikan eteenpäin. Nähdäkseni eteneminssuunnasta ei ole takeita.

Kreikka soveltaa askellusta talousapunsa ehtojen täyttämiseen: viikolla julistettiin jo hallituksen päässeen sopuun vaadituista 11,5 miljardin euro leikkauksista, mutta tänää sopu tunnustettiin ”ennenaikaiseksi - ja huomattavan liioitelluksi.” Työministeri Yiannis Vroutsilta odotetaan vaihtoehtoisia ehdotuksia kuinka eläkkeistä voidaan leikata vielä yli 5 miljardia euroa.
Väisälän algebran mukaan tavoitteesta näyttäisi olevan vasta puolet kasassa.

Kreikalainen matematiikka näyttää olevan muillekin ”henkimaalilmasta” kotoisin, kun 150.000 julkisen työpaikan leikkaustarve aiottiin hoitaa siirtämällä 15.000 virkamiestä ”reserviin” - 60%:n palkalla.
Kreikan taloutta tarkastava troikka ilmoitti, että ”Luvut eivät täsmää.”

Kiirettä Kreikalla vajeensa umpeen kuromiseen ei liene, koska EKP juuri ratkaisi 20.8. uhanneen maksukyvyttömyyden antamalla luvan painaa 4 miljardia euroa lisää rahaa. Siitä 3,2 miljardia kuluu erääntymässä olevien velkojen maksuun.

Oma veikkaukseni on, että tuon ”tilapäisen setelirahoituksen” turvin Kreikka menee siihen saakka, kunnes taas rahat ovat loppu ja kassa tyhjä. Siihen saakka Kreikan hallitus vain ”lepsuilee”.
Leikkausten täytäntöönpanoon sillä ei ole ollut tähänkään saakka mitään aikomuksiakaan.

Ei pitänyt niskalenkki eivätkä pensaspalot sammuneet.
Jokohan pölhöpopulisteista puhunut UKM Alexander Stubb on ehtinyt pohtia omaa tilaansa?