Ei pitänyt Kataisen lupaus 2 miljardista Suomen vastuitten enimmäissummana; eduskunta on jo hyväksynyt runsaat 12 miljardin - käytännössä jopa 24 miljardia vastuut. Hallituksen äänin.
Vastuiden kokonaissumma kohoaa Suomen pankin ”lainaamat” summat mukaanluettuna jo yli 100 miljardiin euroon.
Ja lisää tulee: nyt ollaan hyväksymässä vielä europonditkin, joilla kaikki EU-maitten velka muuttuu yhteisvastuulliseksi. Takuita vastuille ei voi saada.

Eduskunta äänesti Perussuomalaisten välikysymyksestä juuri ennen kesälomalleen lähtöä; äänin 105 - 69 hallituspuolueet luottavat hallitukseen. Oppositiopuolueista ei ainoakaan edustaja luottanut.

Eurokriisi on edennyt ”käsikirjoituksen” mukaan, juuri niin kuin Perussuomalaiset ennalta kertoivat. Kataisen ”arvaukset” eivät ole osuneet yhtä hyvin kohdalleen.
Eivät ole niskalenkit
pitäneet eikä vakautta saavutettu. Yhä uusia maita tipahtelee tuettavien luukulle ja entisille rakennellaan uusia tukipaketteja.
Sen lisäksi, että vanhoihinkin tukiehtoihin vaaditaan helpotuksia.

Eikä pitänyt edes lupaus ”Espanja on liian suuri avustettavaksi”. Sillekin rakennellaan 100 miljardin - käytännössä lienee lähempänä 250 miljardia - tulkipakettia.

Hallitus nokittaa epätoivoista peliään sinun rahoilllasi.
Sinun rahoillasi toteutettaisiin europonditkin; valmistaudu jopa 20% BKT:stä oleviin tulonsiirtoihin eteläeuroopan rupumaille. Suomen osuus siis n. 400 miljardia.
Sen verran olivat mallimaana pidetyn USA:n tulonsiirrot viimeisessä pankkikriisissä.

Onkohan europondeja ajavalta komissiolta jäänyt jotakin oleellista kertomatta?