Kilpisen koulu Jyväskylästä on valittu vuoden urheilukouluksi; onnea valinnasta.
Olypiakomitean tunnustus on ensimmäinen yläkoululle myönnetty, mikä tekee valinnasta erityisen merkittävän. Erityiset onnittelut siitäkin.

Jyväskyläläisiä on palkittu urheilusta aikaisemminkin: Vuonna 2004 vastaavan tunnustuksen sai Voionmaan lukio; lukioden sarjassa siis.
Nyt tuota Voionmaan lukiota harkitaan lakkautettavaksi; kaupungin lukiokoulutuksen siirto Koulutuskuntayhtymälle on koitumassa koulun kuolemaksi. Koulutuskuntayhtymän rahat ovat - siirtoaikaisista puheista poiketen - loppumassa ja se haluaa yli 1000 oppilaan suurkampuksen.

Lakkautuslistalle Kuntayhtymä esitti aluksi maan ensimmäistä suomenkielistä oppilaitosta - legendaarista Jyväskylän Lyseota -, joka vaatii perusteellisen kunnostuksen. Mutta vastustus osoittautui liian kovaksi, joten Koulutuskuntayhtymä joutuu tyytymään maan vahimpaan tytöille perustetun Voionmaan lukion lakkautukseen.

Yksi vuosi Koulutuskuntayhtymällä riitti osoittamaan asialla olleen ”rahattomat lehmänostajat”; kyllä hankkeen puuha- ja puhemiehenä toiminut ex-kansanedustaja Kalevi Olin varmaan pyörisi haudassaan, jos vain olisi kuollut. Nyt hän joutuu toteuttamaan toista sheemaa; on kuin maa olisi niellyt Kalevin.
En silti usko, että Kalevi osaisi edes hävetä esitystään valtuustossa.

Kaupunghinahallitus kyllä osannee hävetä siirtoa, koska ei käyttänyt otto-oikeuttaan koulutuslautakunnan päätökseen pitää kiinni olevan lukioverkoston säilyttämisestä ja olemassa olevien lukioiden korjauksista ja kehittämisestä itsenäisinä kouluina.
Nyt Koulutuskuntayhtymä joutuu kuuntelemaan isännän ääntä - ja käymään rahoitusneuvotteluja kaupungin kanssa lukioiden korjauksista.
Suurkampushanketta ei liene tälläkään kerralla vielä haudattu. Edellinen kuntaliitokseen ajoitettu yrityshän kaatui vuonna 2009. Silloin konsul(en)tti totesi lukion ihannekooksi 600-700 oppilasta - ja päätyi esittämään 1200 oppilaan suurlukiota.