Jyväskylässä halutaan lakkauttaa Huhtasuon ja Säynätsalon terveyskeskukset, vaikka potilaita on niin paljon, että ajanvaraajilletarjotaan "ei-oota" ja kehoitetaan tulemaan päivystykseen.
Ei tunnu järkevältä odottaa vaivojen kanssa niin kauan, että ne muuttuvat akuutiksi. Siksi kysymys KH:lle tai asiasta vastaavalle virkamiehelle:

 


Jyväskylän kaupunginhallitukselle

 

Kysymys asianosaisen virkamiehen vastattavaksi

Valtuuston työjärjestyksen 37 §:n mukaisesti esitän asianosaisen virkamiehen vastattavaksi seuraavan kysymyksen:
 

Vaajakosken tervesaemalla ei kuulemani mukaan ole antaa lääkärin vastaanottoaikoja potilaille, vaan heitä kehotetaan tulemaan päivystykseen.

Samanaikaisesti kaupunki suunnittelee terveyskeskusten sulkemisia; ainakin Huhtasuon ja Säynätsalon toimivia terveyskeskuksia ollaan lakkauttamassa.

Ensi vuoden vaihteessa on tarkoitus siirtyä Uuden Sukupolven Organisaatioon, jonka valmistelusta valtuutetuille on jaettu tietoa mm. järjestetyissä valtuustoseminaareissa. Ainakin vuosi sitten olivat kaikkien toimialojen valmistelijat yksimielisiä siitä, että kuinka tärkeää on säilyttää lähipalvelut. Nyt kuitenkin näyttää olevan kiire lakkauttaa ainakin terveyspalvelut lähipalveluina ennen Uuden Sukupolven Organisaation käyttöönottamista.

Kaupungin valtuuston asettaman linjauksen mukaan SOTE-palvelujen kustannukset tulee pitää suurten kaupunkien keskimääräisellä tasolla. Viimeisen tilinpäätöksen mukaan SOTE:n kustannukset 3051 €/asukas olivat kuitenkin huomattavasti tuota alemmat, laskennallista ”säästöä” olisi siten peräti 24 miljoonaa euroa. Siihen katsoen vastaanottoaikojen ”panttaaminen” tuntuu käsittämättömältä.

Valtuuston työjärjestyksen 37 §:n mukaisesti pyydän asianosaista virkamiestä vastaamaan kysymykseen:

Onko vastaanottoaikojen riittämättömyys Vaajakosken terveysasemalla tavaomaisesta poikkeava tilanne ja onko selvitetty sen syitä?

 

Jorma Uski
kaupunginvaltuutettu / PS