Puolet suomalaisista torjuu Kreikka-tuen. Myönteisimmin tukeen suhtautuvat kokoomuslaiset.
Vain uusimaalaiset olisivat tukien kannalla; Uudellamaalla asuu n. 30% Suomen väestöstä.

Jo nyt voidaan todeta, että VM Jutta Urpilaisen julistama "sopimus" Kreikan vakuustalletuksesta oli ennenaikainen ja huomattavan liioiteltu.
Ainakin muut EU-maat Ranska ja Saksa mukaanlukin kiirehtivät tuomitsemaan neuvottellun "sopimuksen". Ja jopa EU:n talouskomissaari Olli Rehn tuskaantui, koska VMUrpilainen "unohti" kertoa Rehnille järjestelystä.
Mistäköhän Rehn tuskaantuikaan; siitäkö, että Suomi ilmoitti jo tukipaketista sovittaessa, että Suomi on mukana vain jos saa tuelle vakuuden?
Ja miten tuo suhtautuu PM Jyrki Kataisen ilmoitukseen, että "Suomen takuuvaatimukseen suhtauduttiin positiivisesti"? Minusta näyttää siltä, ettei sitä otettu edes vakavasti.

Pattitilanne näyttää laukeavan suomalaisten toivomalla tavalla: Suomi jää pois tuosta junasta.
Kun Urpilainen pitää - kuntavaalien vuoksi - ehdottomasti kiinni takuuvaatimuksesta ja muut EU-maat eivät Suomen erityiskohtelua hyväksy eikä kaikille voida vastaavia vakuuksia antaa, pitää jonkun kääntää takkinsa ympäri.
Mutta paine tulee olemaan kova: EU-eliitti pyrkii kaikin konstein pitämään kiinni yksinomaan poliittiseksi muuttuneesta euro-alueesta ja sen "yhtenäisyydestä". Taloudellista yhtenäisyyttä euro-alueella ei ole koskaan ollutkaan; taloutta on hoidettu Saksan ehdoilla, joka joskus sopii Suomelle, joskus ei. Kreikan kaltaisille toisenlaisen elinkeino- ja tuotantorakenteen omaaville maille se ei sovi koskaan. Yrityksistään huolimatta Kreikan tilanne on vain pahentunut; nyt se ei ole enää edes hallinnassa.

Sinänsä hyvä, että tuleepahan samalla testattua konkreettisesti, tuleeko "mörkö" ja vie mukanaan. Mutta kovin pitkän kaavan jälkeen päädyttiin Timo Soinin alkuperäiseen ehdotukseen: Ei latiakaan lisää Kreikalle. Eikä muillekaan rupumaille.
Eihän Kreikan ensimmäisellekään kierrokselle kaikki maat osallistuneet. Miten kävi; loppuiko vienti, siirrettiinkö ovien ulkopuolelle?