Minulla oli pitkästä aikaa tilaisuus pitää pitempi loma. Kolme viikkoa, joista kaksi vierähti tunturissa venähti erinäisistä syistä lähes neljäksi.
Ja sinä aikana maailmankirjat ovat menneet sekaisin. Johtuikohan tuosta lomailustani?

Euroopan talous on luhistumassa erityisesti Kreikan velkaongelmaan; huippukokouksia järjestetään jo viikoittain ja tuijotetaan talouskursseja, miten markkinat reagoivat.
Kreikalle annettiin lisää rahaa, vaikka sen ongelmat ovat jo pitkään olleet VELKAongelmia: velkaa on enemmän kuin Kreikan talous pystyy kantamaan.
Lisälainoitus saataisi toimiakin, jos ongelmana olisi RAHOITUSongelma, mutta VELKAongelmaan lisälaina toimii yhtä "hyvin" kuin bensa tulipalon sammutuksessa.
Ja Eero Heinäluoman sulkemat rahahanat vuotavat losonaa; takuitakaan ei saada, ainakaan turvaavia.

Pöyristyttävimmät uutiset kuultiin Norjasta:
Jonkun Anders Breiviikin "kanootista" tipahtivat loputkin inkkarit ja hän laukaisi tuhoisan pommin aivan Oslon keskustassa ja jatkoi tuhotyötään nuorten leirikeskuksessa; silmitön tulitus konetulisaseella räjähtävillä luodeilla tappoi lähes sata ulkopuolista nuorta.

Järkyttävä tapaus, kerta kaikkiaan.
Mutta mitä teki nk. julkisuus?
Ryhtyi onanoimaan tapahtumalla ja nimeltä luettelemaan henkilöitä, jotka "eivät vielä ole tuominneet" Breiviikin tekoa.
Uskomatonta hurskastelua!

Jos erillistä tuomitsemista peräävien oma moraali on niin suvaitseva, että noinkin rujo teko olisi - enkä tosissa olosuhteissa - hyväksyttävissä, niin se on heidän oma ongelmansa.
Se kiinnostaisi minua enemmän, kuin että kuka tappamista yleensä vastustava ei ole vielä ole tuominnut erillistä tappamista.