Koko EU-byrokratia on valjastettu lobbaamaan Suomea kustantamaan Portugaliakin hulvattomasti rahoittaneitten pankkien luottotappiot.
Mahtaa porvarin sielua korventaa, kun pitää huutaa sosialismia apuun.
Tai sitten ei. Porvarin omatunto on tunnetusti lompakon kohdalla.

Katukerjäläisten tavoin melko varakkaiksi osoittautuivat nämä kabinettikerjäläisetkin. Portugalilla on pankkiholveissaan lähes 400 tonnin kultavaranto, arvoltaan n. 14 miljardia.
Mittavat kultavarannot ovat myös Espanjalla ja Kreikalla, eikä niihinkään ole koskettu talouskriisin aikana.

EKP:n tehtävänä on pitää inflaatio alle 2%:ssa; se tehtävä on saanut väistyä, kun on pyritty alhaisella korolla helpotttamaan investointeja kriisimaissa.
Sen politiikan toisella puolella on ollut talouden ylikuumeneminen ja inflaation kiihtyminen mm. paremmin menestyneessä Saksassa.
Kreikkalaiselle retiisille tehty lippalakki ei sopinutkaan saksalaiselle kurpitsalle. Eikä kurpitsan lakkia saa sopimaan retiisille. Yhtälö on mahdoton.

Vast'ikään Suomessa lobbausmatkallaan käynyt EKP ei ole hiiskunut noista kultavarannoista sanaakaan, ja uskoisin siellä kiristeltävän hampaita, että ne tulivat julki juuri nyt. Pahimmoilleen kun Suomelta puristellaan myönteistä päätöstä Portugalin miljarditukiin.

Jään mielenkiinnolla odottamaan sen ratkaisua eduskunnassa - tai edes suuressa valiokunnassa. Onhan meilläkin ollut juuri vaalit, joissa 2/3-osaa ehdokkaista ilmoitti vaalikonevastauksissaan vastustavansa lisätukia. Timo Laaninen (kesk) taisi olla asian ytimessä arvellessaan, että tulossa on takinkäännön mestaruuskilpailut.
Vakuusrahastot keskeiseksi kysymykseksi nostanut ja erillisvapaudet jyrkästi torjunut Jyrki Katainen (kok) johtaa. Mutta karsintojen kautta on loppukilpailuun selvinnyt 199 muutakin kilpailijaa.