Vaalikamppailu on käyty, nyt on kansalaisten vuoro kertoa tuomionsa ehdokkaista.
Se valtakirja, minkä kansalaiset Perussuomalaisille haluavat antaa, on käytettävä kansalaisten hyväksi. Siihen ei sisälly saksalaisten pankkien luottotappioiden sosialisointia, mutta sitäkin enemmän toimeentuloa ja palveluja suomalaisille.

VM Jyrki Kataisen ja PM Mari Kiviniemen valitsema "yhteisen vastuun menetelmä" on tuhon tie. Talousasiantuntijoitten mukaan sillä vain pitkitetään kriisiä ja lisätään ja vahinkoa.
Lisäksi se on ilmeisesti Saksan perustuslain vastainen, mikä yksinään kaataa vakuusrahastot.

EMU:n kesto-ongelma on, että talouspolitiikkaa johdetaan lähinnä Saksan ehdoilla; joskus se sopii Suomelle, joskus ei - juuri nyt ei sovi ylikorkean kurssin vuoksi -, mutta Kreikalle se ei sovi koskaan.
Sama lippahattu ei sovi saksalaiselle kurpitsalle ja kreikkalaiselle retiisille.
Sille politiikalle kansalaiset ovat jo antaneet täystyrmäyksen: MTV:n kyselyssä äänin 59 - 31.
Ei se kanta muutu, vaikka marssitettaisiinkin vaalitilaisuuteen lauma valtaeliitin sisäpiiriläisiä vakuuttamaan, että kansa on väärässä. Sillä vain alleviivataan valtaeliitin ja kansalaisten eriävää käsitystä, joista Perussuomalaisten ennennäkemätön kannatuksen kasvu on saanut voimansa.
Kansalla on ylin päätösvalta; se ei voi olla väärässä.

Ei se muut silläkään, että Katainen esittää kauhuskenarioita eläkesijoitusten laskennallisista "tappioista", jotka todellisuudessa muuttuivatkin erinomaisen hyviksi tuottoisiksi.
Tai koronnousuista parhaimmissa luottoluokituksen maissa, saati vientikykyisten maitten kaupankäynnin romahtamisesta.
"Impivaaran tielle" päädytään velkaannuttamalla Suomi maksukyvyttömäksi globaaleissa operaatioissa, jotka eivät toimi. Esim. Kreikan, Irlannin tai Portugalin maksukyky ei parane velkaannuttamalla niitä lisää ja vaatimalla sen vastineeksi kansalaisten ostovoiman romuttamista totaalisesti.

Tänään kansa antaa kiistassa tuomionsa.
Vaalitilaisuuksissa saamani palautteen perusteella odotan levollisin mielin äänestäjien ratkaisua; paniikkitunnelmaa sen sijaan on selvästi nähtävissä nykyisten valtapuolueitten suunnalla.
Tämän päivän aikana saadaan vaalin alustavat tulokset, jotka vahvistetaan 20.4. Sen pohjalta syntyvät enemmistöt ja vähemmistöt uudelle hallitus-oppositio -akselille, jolla maata hallitaan seuraavat 4 vuotta.
Sitä kaikki noudattakoon.