Vaalien asetelmat selkisivät: Mari Kiviniemi, Jyrki Katainen ja Eero Heinäluoma kiirehtivät julistamaan, että äänestivätpä kansalaiset miten tahansa, niin suomalaiset sidotaan eurooppalaisten pankkiirien luototappioitten sosialisoimiseen.
Ja että Perussuomalaiset, jotka eivät siihen suostu, on jo ennen vaaleja sovittu pelattavaksi oppositioon.

Kuka sanoikaan, että valta turmelee varmasti, ja totaalinen valta totaalisesti.
Valtapuolueemme kepu, kokoomus ja sdp ovat jo saavuttaneet tuon jälkimmäisen tilan.

Vertailukohtia voi löytää muualtakin kuin Valkovenäjältä, jossa vaalitoimitsija kysyi heti vaalihuoneistojen sulkeuduttua:
"Lukasenko saman tien vaalin tulokset?"
"Hampaankolossa" -blogissa on toinen vertailukohde; ei kovin kaukaa haettu sekään.

Muutama viikko siten valtapuolueet varoivat visusti kertomasta mitään selvää/varmaa tavoitteistaan vakuusrahastojen suhteen. Nyt tuo verho repesi Timo Soinin lausunnolla, että saattaisi mennä jopa sellaiseen hallitukseen, joka hyväksyy vakuusrahastot, jos sovittaisiin oikeudesta äänestää niitä vastaan.
Eittämättä olisi tehokkaampaa vastuusta niitä hallituksesta kuin oppositiosta käsin. Ainakaan hallituksen päätös ei olisi silloin yksimielinen.

Huonoa sanottavaa ei ole siitäkään, että äänestäjillä on nyt jo ennen vaaleja varma tieto siitä, mitä äänellään tilaavat. Tarjolla on kaikkien muitten puolueitten vakuusrahastoa ja Perussuomalaisten toimentuloa ja palveluja suomalaisille. Kokoomuksen mukana saa vielä ALV:n korotuksenkin sen päälle.
Mitä sinä tilaat?
Teetkö ratkaisusi jo nyt, vai odotatko peruuttamattomia päätöksiä ja revanssia neljän vuoden kuluttua?