Italian pääministeri Silvio Berlusconi on tulossa kokoomuksen vieraaksi - juuri hektisimmän vaalikamppailun aikaan.
Kansalaiset ovat enemmän kiinnostuneet hra Perlusconin ryntäilystä skandaalista toiseen kotimaassaan. Ne ovat liittyneet valtaosiltaan hänen naispuolisiin seuralaisiinsa. Nuoruus on ollut seuralaisille erityinen ansio,
Toinen pääteema on koskenut korruptiota.

Yhtäläisyyksiä voi löytää myös kokoomuslaisen ex-ulkoministerin Ilkka Kanervan kiinnostuksista. Eräs heistä meni juuri naimisiin - ja kadotti jo hääyönään yhteyden ylkäänsä.
Eikä tuo korruptiokaan kokoomukselle aivan vierasta ole; vast'ikään saatiin poliisitutkinnan pöytäkirjoista lukea Marja Tiuran ilahtuneen suuresti lahjapesukoneesta, josta hän ei aiemmin muistanut edes kuullensa.

En ole aivan varma, menikö eduskuntaan niinikään pyrkivän Sirpa Asko-Seljavaarankaan ajoitus aivan "putkeen", kun hän ilmoitti haluavansa romaanikerjäläisille oman leiriytymisalueen.
Muistelen kokoomuksen edustajien ainakin valtaosaltaan kannattaneen kerjäämisen lakitasoista kieltämistä.
Mutta voihan Asko-Seljavaaran esityksen takana olevan ymmärrettävämpikin selitys:
Kerjäämiskielto ei koskisi vain romanialaisia, se koskisi kaikkia muitakin. Esimerkiksi vaaleissa ehdokkaiksi asetettuja; Sirpa Asko-Seljavaaraakin.

Lisäys 5.3.11:  En tiedä, mitä Berlusconin vierailun aikan tapahtui, mutta ainkin hän näki pelkän ruokailun riittävän - tällä kertaa. 
Ruokaa hän kuitenkin kehui maittavaksi, erityisesti grillattua poroa.