YLE uutisoi kepun Nuorisosäätiön esitutkintaan viitaten, että nykyisistä ministereistä myös Mari Kiviniemi, Mauri Pekkarinen, Anu Vehviläinen, Paula Lehtomäki, Sirkka-Liisa Anttila, Paavo Väyrynen, Juha Rehula ja Juha Tölli ovat saaneet Nuorisosäätiötä vaaliavustusta vastoin säätiön sääntöjä ja lakia.

Aikaisemmin vaaliavustusten saajiksi on nimetty ainakin Matti Vanhanen, Anneli Jäätteenmäki, Esko Aho, Liisa Hyssälä ja Tanja Karpela.
Ministerit kiistävät uutisen paikkansapitävyyden.
Aikanaan asia selviää esitutkinnan julkisuuden kautta, mutta olisi vaikea kuvitella, että YLE olisi tempaissut sen "hatustaan"; jotakin perää siinä uskoisi olevan.

Nuorisosäätiön pj Antti Kaikkosen kerrotaan pyytäneen ja saaneen 17.000 euron vaaliavustuksen lisäksi lainaakin säätiöltä. Ilmiselvästi säätiön hallitus ymmärsi olleensa laittomilla teillä, kun vaati lainan lyhyttä maksuaikaa, ettei se tulisi näkymään tilinpäätöksessä.

Jotakin kepun omaksumasta hallintokulttuurista kertonee sekin, että Nuorisosäätiö on lähipiiriinsä kuuluvien kanssa tehnyt tutkintapyynnön tietojen vuotamisesta. Enemmän ehkä pitäisi olla huolestunut tietojen oikeellisuudesta.

Omassa vaalirahoitusilmoituksessaan Kiviniemi eritteli esimerkiksi vaaliseminaarien tuotoiksi 32.000 euroa; Nuorisosäätiöltä tuota(kaan) rahaa ei hänen mielestään tullut. Mutta ei hän kuitenkaan ole suostunut kertomaan, koska ja missä noita seminaareja olisi pidetty. Yhden tilaisuuden tuottona sitä ei voine pitää.

Uusin paljastus antaa Anneli Jäätteenmäen kuolemattomaksi tulleelle lausunnolle "Niin totta kuin osaan" entistä laajempaa sisältöä.
Mitään uutta siinä ei kuitenkaan ole.