OM Tuija Brax esittää viharikosten rangaistussäännösten tiukentamista. Esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle 17.12. 
Esityksessä säädettäisiin rangaistavaksi "muuna toimittamisena yleisön saataville" myös tietoverkoissa yleisesti käytetyt linkit toisille tietoverkon sivuille.
Vastuullisena olisi kyseisen sivu(sto)n haltija; linkin laittajan henkilöllisyyden selvittäminen ei aina olekaan helppoa.
Ei sekään, onko sivu(sto)n haltija ollut tietoisesti mukana "toimittamassa yleisön saataville" kyseistä linkkiä.

Professori Jukka Kemppinen, oikeustieteen dosentti, arvioi esitystä blogissaan:
"Oikeusministeri Brax tiesi, että vihakirjoitusten ja merkkien esilläpidon sääntely on ongelmallista. Sitä hän ei tiennyt, että se on mahdotonta.
Oikeusministeriön logiikalla lankkuaidan esilläpito tien varressa olisi rikos, koska joku voi kirjoittaa siihen rasistisia tekstejä"
.
 
Kemppinen on mielestäni ydintänyt ongelman onnistuneesti.
Hän arvioi myös mahdollisuuksia välttyä syyllistymisestä - tietämättään - ulkopuolisen tekemään rikokseen:
"Vähintäänkin omistajan olisi välittömästi laittoman merkinnän ilmaannuttua kaadettava lankkuaita ja poltettava se, jättämättä huomiotta hiilijalanjälkeä. Toinen vaihtoehto olisi palkata Tom Sawyer maalaamaan aita viipymättä valkoiseksi".

Jos syyllisyys laajennetaan esityksen mukaisesti, antaisi se lähes rajattomat ja kontrolloimattomat mahdollisuudet toisenlaiseen viharikokseen:
tarvitsee vain lisätä vihaamansa henkilön, esim. poliitikon, yleisesti kommentoitavissa olevalle blogisivulle rasistinen linkki, ja ilmiantaa sivusto viharikoksen perusteella. Senkin voi tehdä anonyymisti.
Jos sivu(sto)n haltija ei yhtenään tarkasta sivustoaan noiden linkkien varalta, niin poliisi tulee suorittamaan kotietsinnän, takavarikoi vielä tietokoneetkin.
Vaikka tuomiolta välttyisikin, olisi aiheutunut harmi melkoinen.