Työväen puolueeksi julistautunut kokoomus sovittelee uutta viittaansa ilmoittamalla puolueen kynnyskysymykseksi seuraaviin hallitusneuvotteluihin, että työn verottamista ei kiristetä.

Tarkkaan ottaen kokoomus ei ole sitä - siis nimenomaan työn verottamista - tehnyt tässäkään hallituksessa. Sehän ulosmitattaisiin välittömästi suurempana palkkavaatimuksena seuraavalla sopimuskierroksella, joten se lankeisi työnantajan piikkiin.
Siitä työnantajat eivät tykkäisi lainkaan ja sulkisivat vielä rahahanansakin kokoomuksen vaaliavustuksilta.

Sen sijaan kokoomus korottaa erilaisia välillisiä veroja, kuten ALV, energia-, makeis-, polttoaine-, tupakkaverot jne. Ne maksatetaan työntekijöillä. Sen työstä pidätetyn veron päälle.
Palkansaaja ei edes huomaa, että tuolla tavalla hän tosiasiassa maksaa veroja paljon enemmän kuin aikaisemmin. Palkkanauhassahan on selvästikin aikaisempaa pienempi summa ennakonpidätyksen kohdalla.
Pienituloisinkin maksaa saman määrä kuin suurimmatkin optiot ja bonukset saava johtaja.
Ja jos ei ole edes työtä, mistä saadulla palkalla maksaa, maksetaan ne kaikkien työtätekevien pussista kierrättämällä rahat sosiaalitoimistojen kautta.

Mutta eivät nuo välillisinä kerätyt ylimääräiset "käpyjenpotkimismaksut" sun muut mihinkään häviä; niillä alennetaan suurituloisten veroja. Kokoomuksen erityisessä suojeluksessa ovat pääomaan ja/tai omaisuuteen kohdistuvat verot. Niihin tavallisella duunarilla ei ole mahdollisuutta.
Eikä varaakaan noitten verojen jälkeen.