Melko tarkkaan kolme vuotta sitten PLM Jyri Häkämies kohahdutti "Venäjä, Venäjä, Venäjä" -lausunnollaan, joita sitten miehissä ja naisissakin jouduttiin selittelemään.

Jupakasta ei näköjään opittu yhtään mitään, kun taas selitellään kokoomusjohtajien Venäjä-lausuntoja. Tällä kertaa VM Jyrki Kataisen sammakoita, joita jopa UM Alexander Stubb komppaa.
Siltä osin Katainen oli varmasti oikeassa, että jotkut "kiipeilevät seinille vanhasta muistista".
Ainakin kokoomusjohto kiipeilee.

NATO-huumassaan kokoomuslaisten kannattaisi miettiä sitäkin, että ainakin sotilaallisesti Venäjä on niin paljon Suomea suurempi mahtitekijä, että sodassa Suomi ei voi voittaa Venäjää yksin eikä NATO:n avustuksella/aseilla. Sitä ennen Suomi siirretään takaisin kivikaudelle.
Revanshihaaveet olisi syytä viimeinkin unohtaa; ihan vaikka "vahasta muistista"; vielähän meillä on muutama veteraani, jotka voisivat kertoa herroille, miten edellisellä kerralla kävi.

Kaikki myöntävät - myös venäläiset -, että Suomi ei ole sotilaallinen uhkatekijä Venäjälle. Mutta jos järjestämme asiamme niin, että Suomen alueesta muodostuu sotilaallinen uhka Pietarin alueelle, niin varmasti pääsemme sellaiseenkin asemaan.
Nykyisen Pietarin alueen merkitys on energiaterminaaleineen vielä suurempi kuin n. 70 vuotta sitten. Silloin sitä uhkaa torjuttiin diplomatialla vaatimalla tukikohtia Suomen puolelta rajaa. Ja kun se ei onnistunut, ryhdyttiin suoraan toimintaan; hyökkäyssodan sijasta valittiin Mainilan laukaukset ja "puolustussota".
Halutaanko sen toistuvan? Suomesta pohjolan Georgia?

Olisin mielelläni uskonut, ettei meiltä löydy ainoatakaan vastuullista johtajaa, joka edes harkitsisi tuollaista. Mutta olin näköjään väärässä; heitä löytyy kokonainen puolueellinen, alkaen ulkoministeristä ja eräästä ex-presidentistä. Muista "vanhasta muistista seinille kiipeilevistä" puhumattakaan.