Työmarkkinajärjestöjen eläkeneuvottelut ovat ajautumassa umpikujaan ja hallitus patistelee osapuolia "käyttämään sitä valtaa, mikä heille on kuuluu". Työryhmässä istuu myös valtiovallan edustaja, mutta häntä ei kuulemma ole ohjeistettu.
Omissa tiedotteissaan hallituksen edustajat lyövät rumpua eläkeiän nostamisen välttämättömyydestä. Hallitus olettanee, etteivät nuo viestit kantaudu työryhmälle eivätkä ainakaan valtiovallan edustajan korviin - hän lienee immuuni niille, mutta mitä tahoa hän siinä tapauksessa edustaakaan? Itseäänkö?

Operoiminen saman aikaisesti kahdella foorumilla antaa tilaa arvailuille, että vain eläkeiän nostaminen hallituksen toivomalla tavalla täyttä hallituksen työryhmän onnistumiselle asettamat edellytykset.
Hallitus siis painostaa työryhmää tekemään sen likaisen työn, johon hallituksen "poliittinen vastuu" ei anna tilaa hallituksen päätöksenä.

Hallitus ei ilmeisesti ole vieläkään huomannut, että työtilaisuuksien määrä on erityisesti viime vuoden lopun jälkeen vähentynyt dramaattisesti ja saman aikaisesti erityisesti nuorten työttömyys on räjähtänyt silmille. Meiltä puuttuu työtilaisuuksia, ei työn tekijöitä.
Jos yhden ikääntyneen työuraa jatketaan, jää vastaavasti yksi nuori työttömäksi. Kuinka pahaksi hallitus haluaa nuorten työttömyyden nousevan?

Olisihan tuokin toki eräs ratkaisu tulevaisuuden eläkeongelmiin; ilman työhistoriaa nykyisten nuorten eläkekertymä jää vaatimattomaksi. Vuoden 2012 alusta lähtien kaikkien eläke määräytyy elinaikaisen työhistorian perusteella, ja siinä jokainen työttömyysvuosi pudottaa eläkkeestä 1,5 %-yksikön kertymän verran.
Kyllä työttömien määrästä - yli 200.000 + lomautetut - ja erityisesti nuorisotyöttömyydestä - jo yli 21 % alle 24-vuotiaista - olisi helppo havaita, että vaikka kaikki vielä työelämässä mukana olevat ikääntyneet jäisivät heti eläkkeelle, jäisi kilometritehtaallekin vielä käpyjen potkijoita.
Ehkä luvut ovat niin suuria, että ovat ylittäneet ainakin pää- ja valtiovarainministerin käsityskyvyn.

Lisäys 10.3.10Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan vuoden vaihteessa 2008 / 2009 oli 15-19 vuotiaita 333.177 henkeä ja 60-64 vuotiaita 375.755 henkeä. Jälkimmäisestä ikäluokasta on työelämässä 55-58% lähteestä riippuen eli maksimissaan 218.000 henkeä. Lähimmän 5 vuoden aikana työttömyys kasvaa pelkästään ikärakenteesta johtuen runsaalla 100.000 henkilöllä.