PM Matti Vanhasen ja Nova Groupin yhteiseen vaalirahoituspalaveriin osallistunut KEVA:n toimitusjohtaja Markku Kauppinen syöksi yhtiönsä huomion keskipisteeseen ja joutui selittelemään omaa rooliaan; siihen näkyy kuuluneen mm. rahoituksen suosittaminen sittemmin KEVA:n hallituksen phj:ksi nousseelle Sampsa Katajalle (kok).

Katajan mukaan KEVA:n hallitus oli jo pyytänyt Kauppiselta selvitystä mm. KEVA:n rahoituksesta Nova Groupin Rovaniemen moottorikelkkatehtaaseen.
Puhdas oli kuin vasta pesty lapsen peppu.
Nyt rahoitus selvitetään uudelleen. Virallisemmin.

Omalta osaltaan KEVA ryhtyi oikomaan aikaisemmin julkistettuja tietoja: Rahat menivätkin Nova Groupin hankkeen urakoineelle yhtiölle. Olisi mennyt n. 20 Me enemmänkin, mutta lisähanke peruuntui kun vetäjiltä loppuivat pelimerkit.

Markku Kauppinen puolestaan ilmoitti harkitsevansa oikeustoimia vääriä tietoja julkaisseita vastaan; sopivasti(?) pari päivää ennen rahoitusselvityksen julkaisemista.
Noinhan pitää tehdäkin, jos uskoo kunniansa tulleen loukatuksi. Kantelu JSN:lle on Kauppisen kannalta sikäli harmittomampi, että ilmoittajalla ei ole poliisitutkinnan mukaista totuusvelvoitetta.

Eri asia on, olivatko julkaistut uutiset vääriä. Ainakin minun arvioni mukaan ne olivat yhdensuuntaisia KEVA:n oman tiedotteen kanssa.
Tuon tiedotteen mukaan KEVA rahoitti nimenomaan Nova Groupin hanketta. Jos rahoitus sittemmin kierrätettiin hankkeen urakoitsijana kautta, niin sehän viittaa siihen suuntaan, että alkuperäinen rahoitusjärjestely havaittiin ongelmalliseksi.
Niinhän se näköjään sittemmin myös todettiin.