Destian ex-tj Jukka Laaksovirran liiketuttavansa Markku Saarikankaan kanssa kehittelemät afäärit ovat osoittautuneet niin vakaviksi, että parivaljakko päätettiin vangita törkeistä petoksista epäiltynä.
Tuo asettaa Destian hallituksen aseman perin outoon valoon: sehän oli jo vuosi sitten saanut ilmoituksen Laaksovirran ja Saarikankaan edesottamuksista ja vaatinut - kuulemma - niistä selvityksenkin. Aihetta edes asian tarkempaan selvitykseen ei havaittu.

Uuden käänteen perusteella on kysyttävä, pyysikö - ja saiko myös - Destian hallitus selvityksen. Jos pyysi ja sai, niin oliko saatu selvitys näin jälkikäteenkin arvioituna riittävä, vai tyydyttiinkö ylimalkaiseen, puutteelliseen tai peräti virheelliseen selvitykseen? Vai katsottiinko asiaa nk. sormien läpi, "ikimuistoisena oikeutena" syödä kuormasta?
Tuota aihetta sivusinkin toukokuun Kuukauden Limbossa "Omistajalle ei kerrota"

Niin ikään on kysyttävä, mikä on valtion omistajaohjaus, ja jos sellainen on olemassa, ovatko sen toteuttajat riittävän kyvykkäitä sen toteuttamiseen.

Destian hallitukseen kuuluivat tapahtumien aikaan puheenjohtaja Jorma Wiitakorpi (eronnut), varapuheenjohtaja Eeva-Liisa Virkkunen sekä Jorma Haapamäki, Arto Honkaniemi, Jarmo Pirhonen, Jukka Ruuska, Anna Tapio ja Kaisa Vikkula.