Eläkeiän nostosta aikaansaadun sovun jälkeen ei pöly ehtinyt vielä laskeutua, kun tanner tömisee jo uudelleen: nyt isketään yhteen veronalennuksista.
SDP moittii hallitusta veronalennuksista velkarahalla, yhteensä 3 miljardin euron veronalennuksista kuulemma 90% rahoitetaan velkaa ottamalla. Kokoomus puolestaan katsoo tämän hallituksen alentaneen veroja yhdenmukaisesti edellisen hallituksen kanssa.
Kunnallisveron väistämättömistä korotuksista on osapuolilla ilmeisesti yhteinen käsitys.

Eurot ovat kyllä samoja, mutta veroiksi laskettavat erät eivät. Kokoomus puhuu vain palkkaveroista, sdp kaikista veroista mukaan lukien KELA-maksun vähennys sekä osinko- ja ALV-verot.
VVM Jyrki Kataisen "yllättäen ja pyytämättä" poistamaa miljardin euron KELA-maksua voi perustellusti arvostella; siitä suhteellisen vähän työllistävät pääomavaltaiset yritykset saavat enemmän työllistäviä yrityksiä suuremman hyödyn. Ainakin se on selvässä ristiriidassa hallituksen omien työllistävän vaikutuksen elvytyskriteerien kanssa.

Ruuan ALV-alennuksesta puolestaan SDP:llä näyttää olevan väärä käsitys. Esimerkiksi Tarja Filatov laskeskeli eduskunnassa 18.3., kuinka "kansaneläkkeen varassa oleva ihminen hyötyy siitä noin 4 euroa kuukaudessa".
Perin pieneksi Filatov kuvittelee kansaneläkeläisten ruokamenot, sillä tuo summa täyttyy jo 80 euron kuukausittaisista ruokalaskusta. Muistutukseksi Filataville, ex-puheenjohtajanne Eero Heinäluoma(kin) muistutti ruuan hinnan nousseen viimeisen vuoden aikana, useissa tuoteryhmissä yli 10%; niiltä osin lisälasku Filatovin tarkoittamille kansaneläkeläisille on ollut 8 euroa. Mielestäni olisi hyvin kohtuullista, että edes puolet siitä kompensoitaisiin veronalennuksella.

Jotakin hämärää tuossa ruuan hinnannousussa kyllä on, koska hinnat nousevat Suomessa vaikka muualla EU:ssa ne ovat jo selvästi laskussa. MMM Sirkka-Liisa Anttila teetti selvityksen, mistä hinnannousut johtuvat ja kenen taskuun ne valuvat. Tuo selvitys määrättiin kuitenkin salaiseksi; olisikohan sylttytehdas löytynyt Anttilan taustaryhmien takapihalta? Viljelijät kuitenkin ovat tuoneet julki jopa tulonmenetyksiä ja tilanpidon muuttumista kannattamattomaksi. EU-tuetkin näyttävät päätyneen lähinnä Wahlroosin ja Herlinin kaltaisille "sivutoimisille" viljelijöille.
Anttila kiisti eduskunnassa 19.3. selvityksen olemassaolon. Uuden tiedon mukaan sellainen kuitenkin aiotaan tehdä.

Aivan omanlainen laskurinsa on kokoomuksellakin, kun se edelleen näkee palkkaveron alentuneen tasapuolisesti kaikissa tuloryhmissä. Laskumenetelmä ansaitsi Kuukauden Limbo -arvon viime syyskuussa; todellisuus oli, että pienituloiselle satanen, suurituloiselle tonni. Sittemmin on hallituksen muissakin verohelpotuksissa vahvistunut "kaveria ei jätetä" -periaatteen muuttuminen muotoon "kaverille kaikki, duunarille ei jätetä".

Nyt jopa 50 miljardin lisävelan tarpeesta puhuva Katainenkin on ilmeisesti havainnut "elvytykseksi" kutsumiensa veronalennusten heikon elvytysvaikutuksen, kun veronkorotuksetkin ovat nousemassa hallituksen keinovalikoimaan. Tosin ei kuulemma tämän hallituksen, mutta seuraavan on tämän hallituksen jäljiltä jo pakko käyttää sekä leikkauslistoja että veronkorotuksia.
Joko kokoomus ennakoi, että se ei ole mukana seuraavassa hallituksessa? Tai sitten se on valmis uhraamaan koko kansantalouden saadakseen neljän vuoden jatkoajan vallan kahvassa pysymiselleen.