Erinäiset kiireet ovat onnistuneet tehokkaasti lykkäämään kommenttejani, mutta nyt näyttäisin jo pääsevän takaisin asiaan.
Suuria ratkaisuja on jäänyt paljon vaille ansaitsemaansa huomiotani, en kuitenkaan jälkijättöisesti palaa niihin, ellei jotakin uutta ilmaannu. Tuoreitakin on riittävästi.

Viime yönä jaettiin taas Oscar-palkintoja; onnitteluni palkituille. Toisenlainen "oscar" jaettiin Markus Selin / Renny Harlin -tiimille: Mannerheim-elokuva pantiin hyllylle, kun eräs päärahoittajista vetäisi rahansa pois hankkeelta. Ehkä kuvauksia varten kaivetut juoksuhaudat voidaan hyödyntää Pohjois-Karjalan matkailussa, ettei jo kertyneet kustannukset aivan hukkaan valu.

Matti Vanhasen hallitus puolestaan pohti talouskriisiä ja "Tuulen viemää" -elokuvan hengessä sovelsi Scarlet'in kriisinratkaisumallia: "En mieti sitä tänään, minä mietin sitä huomenna."
Pari kuukautta sitten "Pieni notkahdus" -nimistä väärää hevosta veikannut VVM Jyrki Katainen ilmoitti uudesta suosikistaan; nyt hän panostaa "Huonoin skenario" -hevoselle ja BKT:n 4,5 % "notkahdukselle".

UM Alexander Stubb teilasi EU:n talousdelegaation kriisikokouksen ihmetellen sen kokoonpanon valintaa; kaikkia EU-maitahan siihen ei kelpuutettu eikä kelpuutettuja Stubbin arvion mukaan yhdistänyt ainakaan koko, Euro, taloustilanne, vakaussopimuksen noudattaminen tai muukaan loogisesti pääteltävissä oleva ominaisuus. Se kuitenkin näytti valmistelevan huomista ylimääräistä huippukokousta, jota sitäkin Stubb piti turhana. Ainakaan se ei päätä yhtä mistään, joten kuulunee valtiomiesten keskuudessa suosituiksi tulleeseen konferenssimatkailu-luokkaaan; pääseväthän edustajat kilistelemään laseja ja kuvauttamaan itsensä arvoisessaan seurassa.
En halua kyseenalaistaa Stubbin arvion oikeellisuutta.

Jyväskylän kaupungin taloudesta vastaava kaupunginhallitus puolestaan asetti itsensä talousvaliokunnaksi ja ilmoitti ryhtyvänsä miettimään tarvittavia ratkaisuja hallituksen kokouksen jälkeen pidettävissä erillisissä kokouksissa. Tuloksia ei ole ainakaan vieläjulkisuuteen vuotanut, toivottavasti ainakin kelvollisia ehdotuksia vielä tulee, muitakin kuin lomarahojen vaihtamista vapaa-ajaksi. Ja valiokunnan lisäpalkkioita; ainakin tuoreen hallintosäännön mukaan erillisenä elimenä se on oikeutettu erilliseen korvaukseen, puheenjohtajalle vieläpä 50%:lla korotettuna.