Jyväskylässä kouluverkostossa kuohuu;
homevaurioista kärsivät entisen Jyväskylän maalaiskunnan Palokassa ja Vaajakoskella olevat lukiot aiotaan lakkauttaa ja siirtää kaupungin keskustaan. Ensimmäinen versio uuden n. 1.000 oppilaan suurlukion perustamisesta jouduttiin peruuttamaan kansalaisten vastustuksen vuoksi. Uudessa versiossa suurlukiosta poistettiin kaupungin alueella olleet lukiot; pienemmän liitoskunnan  vastustuksesta ei ilmeisesti tarvitse välittää. Perusteluna on laskennallisesti saatu n. 5 Me säästö, kun homevaurioista kärsivän lukion uudelleenrakentamisen sijaan kunnostetaan tilat keskustassa olevan ammattikoulun käytössä olevaan kiinteistöön.

Talousarviosta päätettäessä joulukuun alussa kiisteltiin työllisyysmäärärahojen leikkaamisesta; budjettiesityksessä niitä oltiin supistamassa "parantuneen työllisyyden perusteella". Nopeasti heikentyneestä talous- ja työllisyystilanteesta huolimatta esitys jäi äänestysten jälkeen voimaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veijo Koskisen saatesanoilla, että kehitystä seurataan tarkoin ja ollaan valmiita reagoimaan nopeasti muutoksiin.

Tämäniltaisessa kansalaistilaisuudessa Palokan koulukeskuksessa kh:n aikomuksia esitellyt kristillisten Juhani Starczewski kertoi, että noin ollaan tekemässä; kh aikoo avata investointiohjelman ja esittää sen supistamista.
Voi hyvät hyssälät! Jyväskylän kaupunginhallitus on luomassa aivan uutta talouspolitiikkaa, josta en tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa.
Minä ymmärsin valtuuston budjettipäätöksen hengen niin, että kh on valmis tarvittaessa ja nopeastikin esittämään julkisten investointien lisäämistä työttömyyden kasvun hillitsemiseksi. Minä olen ymmärtänyt kaikkien taantumaan ajautuvien valtioiden - Suomi niiden mukana - yksissä tuumin ja yhteisvastuullisuutta kuuluttaen lisäävän nyt julkisia investointeja huononevan talouskehityksen katkaisemiseksi.
Jyväskylän kunnanhallitus on näköjään päätynyt täysin vastakkaiselle linjalle: kun kerran sukelletaan, niin sukelletaan sitten syvälle vetämällä jarrut kiinni julkisistakin hankkeista.
Tai voihan olla niinkin, että talous- ja työllisyystilanne ainakin Jyvässeudulla on minun huomaamattani kohentunut niin paljon, että elvytyksestä pitää siirtyä jo vastakkaiseen suuntaan.

Palokan homevaurioista kärsivän lukion lakkauttamista on pidettävä erityisen kummallisena myös siksi, että alueelle on joka tapauksessa rakennettava uusi koulukeskus-kirjasto, josta suunnitelmatkin ovat valmiina, vain rakentamispäätös puuttuu. Nyt nuo valmiit suunnitelmat palautetaan "alkuruutuun" lukion irrottamiseksi suunnitelmasta.
Lisäksi liitossopimuksessa on määräys nk. Valo-rahojen, eli kunnan sähköyhtiön myynnistä Vattenfallille saadut rahat, investoimiseksi maalaiskunnan alueelle; noita rahoja on vielä reilusti tuo 5 Me jäljellä odottamassa sopivaa kohdetta.