Tuoreimpien uutisten mukaan valtionhallinnon tietopalveluja tuottava TietoEnator olisi saamassa venäläiset omistajat. Kuinkahan pahasti valtion hallinto takkuaakaan, jos tai kun tietoliikenneyhteydet "kaatuvat". Ainakin verotiedot voivat haihtua bittiavaruuteen.

Samassa uutisessa kerrottiin viranomaisten tietoverkostoa kehitettävän useilla miljoonilla euroilla. Se ei ollut huolestuttavaa. Huolestuttavaa oli, että hanketta johtaa valtiosihteeri Risto Volanen. Hänen koordinointikykyihin jouduimme tutustumaan Aasian tsunamionnettomuuden yhteydessä.
Vaikka Volasen valinnan takana olisi "tehköön-edes-jotakin-palkkansa-eteen" -periaate, niin kyllä pitäisi hieman katsoa, mitä se jotakin on.
Eräässä toisessa yhteydessä laskeskelin, että yhteiskunnalle olisi tullut halvemmaksi lähettää päätekijät menolippu matkassaan Timbuktuun ja maksaa siitä, että pysyvät siellä. Arvio saattaa olla käyttökelpoinen tässäkin yhteydessä.

Verohallinnon tietojärjestelmää uudistettiin perusteellisesti 80-luvulla. Silloin jännitettiin, valmistuuko verotus laissa määrätyssä ajassa, ja minkälaisena valmistuu. Ongelmat saatiin suurimmalta osalta korjatuksi jo muutamassa vuodessa; kun oli ensin vaihdettu koordinaattoreita.
Tuo episodi osaltaan vahvisti tietojärjestelmien installointiajan laskukaavaa:
kysytään kolmen asiantuntijan arvio, lasketaan ne yhteen ja kerrotaan kahdella.