Iltalehti tiesi kertoa tuoreimmasta hirvilaskennasta, että kanta on kuulemma alentunut n. 10 vuoden takaiselle tasolle. Yhteensä 74.000-94.000 yksilön tasoa kuvataan tavoitteelliseksi.
Riista- ja kalatalouden tutkija Jyrki Pusenius on kuitenkin huolestunut siitä, että aikuisia hirvinaaraita on noin kaksinkertainen määrä aikuisiin hirviuroksiin verrattuna.

Minun on näköjään päivitettävä tietojani, sillä olen uskonut hirvet moniavioisiksi; yhdellä hirvellä saattaa olla jopa lauma naaraita. Ne - tietääkseni - jopa taistelevat kiivaasti naaraiden saamisesta haaremiinsa.
Tai sitten Riista- ja kalatalouden tutkija Puseniuksella on päivitystä vaativia aukkoja tiedoissaan.

Asiasta kuudenteen: onkohan tuo luku aivan oikea? Minä mielestäni liikun keskivertokansalaista(kin) enemmän "villissä" luonnossa, mutta hirviä kohtaan kuitenkin peräti harvoin, en edes joka vuosi. Kuitenkin niitä pitäisi olla keskimäärin 1 kpl jokaisella 2x2 km läntillä. Jossakin muualla kuin minun ulkoilualueillani niitä täytyy olla niin paljon, että sarvet kolisevat yhteen.
Tänä vuonna kohtasin niitä peräti 2 kpl, mutta jouduinkin hakemaan marjoja - niin mustikoita, lakkoja kuin puolukoitakin - nk. hehtaarikammalla.
Se teki hyvää istumatyön rasittamalle kropalle...