Eduskuntavaalien alla kokoomus kosiskeli mm. lapsiperheitä sanatarkasti:
"Lapsilisät pitää sitoa indeksiin, jotta niiden todellinen arvo ei heikkene inflaation myötä. Lapsilisän yksinhuoltajakorotus on nostettava 45 euroon kuukaudessa."
Sanojensa vakuudeksi puheenjohtaja Jyrki Katainen ilmoitti asian kokoomukselle kynnyskysymykseksi hallitukseen osallistumiselle.

Käytännössä kokoomus toimi toisin. Eduskunta vahvisti eilen toisessa käsittelyssä terveydenhoitomaksujen korotuksen ja sitomisen indeksiin äänin 105 - 67. Kaikki kokoomuksen 41 läsnä ollutta edustajaa äänestivät korotusten puolesta.
Ensimmäisessä vaiheessa - tulevana syksynä - korotus on 17%, hammashoidossa paljon sitäkin suurempi. Seuraavat korotukset tulevat automaattisesti kahden vuoden välein.
Korotukset on hallituksen esitykseen lain perusteluiksi merkityn hintaindeksin 2002-2006 mukaiset. Sama taulukko ilmoittaa samalta ajalta kansaneläkkeen muutokseksi 5,7% ja työeläkkeiden 8,8%. Siinähän ne Kataisen eläkeläisille tarjoamat tasokorotukset menivätkin. Energiaverojen korotukset ovatkin siten pelkkää miinusta.

Myös lapsilisien indeksiin sitomisesta äänestettiin samassa istunnossa ja hylättiin äänin 125 - 40. Yksikään kokoomuksen 41 edustajasta ei puoltanut indeksiin sitomista.

Eduskuntavaalien alla kokoomus kosiskeli myös naisvaltaisten matalapalkka-alojen ja erityisesti sairaanhoitajien ääniä "takaamalla" 14.2.07 puolueen nettisivulla sanatarkasti:
"Mitä enemmän naisvaltaisille koulutetuille aloille maksetaan yli yleisen korotustason, sitä enemmän olemme valmiit nostamaan kuntien saamia valtionosuuksia. Esitämme, että valtio siis maksaa kunnille sen osuuden naisvaltaisten alojen palkankorotuksesta, joka ylittää yleisen korotustason.”

Käytännössä kokoomus toimi siinäkin täysin toisin. Ensin syyllistettiin yleistä tasoa suurempia korotuksia vaatineet sairaanhoitajat ja ryhdyttiin pakkotyölailla rajoittamaan heidän oikeuttaan ajaa etuuksiaan lakon avulla. Sitten ilmeni, että Kataisen johdolla hallitus oli asettanut matalapalkkatuelle alemman tason, kuin edellinen eduskunta oli budjettikehyksessä jo luvannut kuoppakorotuksiin, ja kuntien valtionosuudetklin alenivat.

En voi kuin hämmästyneenä ihmetellä, kuinka matalaotsaista kokoomuksen propaganda voikaan olla. Ryömiminen kahdesti puolueen itselleen asettaman kynnyksen ali ei muuten ole mahdollista.