Tuoreinkin EU:n tarkastusraportti kertoo EU-kansanedustajien, MEP:ien, laajoista avutusrahojen väärinkäytöksistä. Samoista väärinkäytöksistä ovat kertoneet edellisetkin, niiden kitkemiseksi ei ole edusmiestemme ja -naistemme moraali taipunut.
Sen sijaan MEPit päättivät julistaa väärinkäytöksensä paljastavan raportin salassa pidettäväksi. Julkisuuteen niin raportin olemassaolo kuin sen salaaminenkin tuli brittiläisen liberaalidemokraatteja edustavan Chris Daviesin kerrottua asiasta The Independent-lehdelle.

Raportin sisältöä Davies raotti mm:
"Euroedustaja palkkaa sukulaisensa tai perheenjäsenensä esimerkiksi autonkuljettajaksi. Tai hän ostaa avustajarahoilla auton.
Raportissa mainitaan myös meppien avustajilleen maksamat jättibonukset, korvausten kuittaamiset olemattomille avustajille sekä korvaukset meppien omassa etupiirissä oleville yrityksille."

Vihreitten Satu Hassi puolestaan kertoo ennakkotietojen mukaan tänään YLE:n A-Zoom -ohjelmassa klo 21 omasta moraalistaan ympäristön- ja ilmastonsuojelun saralla massiivista lentomatkusteluaan vasten arvioituna.
Ellei sekin tieto ole MEP:pien tai Hassin omalla päätöksellä julistettu salassapidetäväksi.

Kyllä kotikonnuillakin osataan. Lahtelaiselle konsulttille tuli 11 kuukautta ehdollista vankeutta ja 170.000 euron korvausvaateen Venäjän kaupan kehittämiseen osoitettujen EU-avustusten petoksesta. Pietarissa toimiva konsultille palveluita tuottanut yritys osoittautui konsultin omaksi bisnekseksi.

Suomen vihreät omalta osaltaan ilmoittivat tänään Anni Sinnemäen välityksellä pysyvänsä hallituksessa, vaikka päätös kuudennesta ydinvoimalasta tehtäisiinkin. Paavo Lipposen hallituksen oviaukossa pyörähtelyä vastaavaa teatteria ei siis tällä kerralla nähtäne. Ellei se vaihe tule uusien vesivoimaloiden tai tekoaltaiden rakentamisen myötä. Vesivoiman merkittävästä tehostamisestahan on vihreittenkin hyväksymä kirjaus jo hallitusohjelmassa; jompaa kumpaa tuo kirjaus väistämättä tarkoittaa.