Aloitin aikoinaan tämän bloggailun tarkoituksena esittää omat kommenttini kulloinkin ajankohtaisiin ja/tai muutoin minua kiinnostaviin tapahtumiin pääasiassa politiikan saralta.
Pyynnöistä huolimatta en ole tähän mennessä avannut blogiani kommentoitavaksi; eiväthän ne olisi minun kannanottojani, mikä kuitenkin oli blogini alkuperäinen tarkoitus.

Ajat muuttuvat, muuttukoon siis blogini ajan mukana; olkoon ainakin toistaiseksi avoin kommentoinnillekin ja annetaan se kehittyä tarpeen mukaan. Ihannetilana voitaneen pitää johonkin järkevään/rationaaliseen muutokseen johtavaa dialogia, jossa asioita - ja nimenomaan asioita - arvioidaan eri näkökulmista.
Objektiivista totuutta ei läheskään aina ole löydettävissä - useimmitenhan kyse on subjektiivisista arvovalinnoista -, enkä siksi ryhdy todistelemaan toista mieltä oleville oman kantani oikeellisuutta; jos vastustava kommentti ei anna aihetta muuttaa omaa käsitystäni, en näe aiheelliseksi toistaa sitä. Eri mieltäkin saa siis vapaasti olla, mieluiten perustellen kantansa.

Ainakin aluksi haluan pitää jyrkän rajan asiassa pysymisessä. Asiasta kirjoittajan arviointiin siirtyneet kommentit poistuvat nopeasti riippumatta siitä, ovatko ne puolestani vai vastaan. Viimeisenä keinona sen toteuttamiseksi pitänee harkita kommentoitavuutta uudelleen.

Lisäys 16.3.08:  Järjestelmä ei näköjään laajenna kommentoitavuutta aikaisempiin kirjoituksiin. Jos niissä kuitenkin on jotakin kommentointia kaipaavaa, niin pyydän lähettämään sähköpostia; yleisempää kiinnostusta sisältävät kirjoitukset on mahdollista nostaa uudelleen esiin.
Kommentoitavuus ei ulotu myöskään toisella palvelimella oleviin Kuukauden Limboihin. Niiden osalta menettelytapa olkoon sama.