Tämän hallituksen ministerit ovat hankkiutuneet tuon tuosta julkisuuteen epävirallisemmissakin yhteyksissä. UM Ilkka Kanerva näyttää spesialisoituneen tekstiviesteihin, PM Matti Vanhanen kontaktipalstoihin. Osapuolten tekemisiä on sittemmin selvitelty tuomioistuimissakin; kustannukset pyörivät kymmenissä tuhansissa euroissa.

Uusimpana parisuhdeuutisena seksityöntekijä Johanna Tukiainen kertoi Hymy-lehden haastattelussa saaneensa tammikuun lopun jälkeen Kanervalta yli 200 luonteeltaan henkilökohtaista tekstiviestiä. Viestit, joissa ehdotettiin mm. treffejä ja yhtyeistä illallista, tulivat kuulemma Kanervan virkapuhelimesta; tasan jaettuna niitä kertyisi runsaat 6 kpl päivässä.
FST:lle antamassaan lausunnossa Kanerva kiisti viestien lähettämisen, mutta YLE:n iltapäivän uutisissa ilmoitti kantanaan pääministerin ja omasta yksityisyritteliäisyydestä: "Yrittäminenhän on hyvä asia, mutta jos se menee yliyrittämiseksi, niin parasta jättää kommentoimatta."
Ja jätti kommentoimatta. Kanerva taisi myöntää menneen yliyrittämiseksi.

Olettaen, että uutinen pitää paikkansa, on todettava ulkoministerin laajentaneen toimialaansa ja pyrkivän sisälle. Kanervan puoliso hämmästelee, kuinka kohteena on aina samantyyppiset tytöt. Minä en hämmästele sitä, pikemminkin pidän tuollaista seuloutumista hyvin ymmärrettävänä. Sitä sen sijaan hämmästelen, että pääministerin ja ulkoministerin aktiivisuus tuolla rintamalla on noin mittavaa. Pääministerin tuomioistuimessa peräämä oikeus yksityisyyteen joutuu aivan uuteen valoon.

Lisäys 10.3.08   Brysselistä lausunnon antanut Ilkka Kanerva myönsi tekstiviestien lähettämisen. Hänen mukaansa tekstailuun ei liittynyt ihmissuhdedramatiikkaa.
Ilmeisesti vonkaaminen satunnaisilta vastaantulijoilta(kin) kuuluu Kanervan normaaleihin ihmissuhteisiin.
Mutta miksi hän aluksi kiisti sen? Eikö se hänen mielestä kuulukaan normaaleihin ihmissuhteisiin?
Kimmo Sasi puolestaan kertoi vastaavasta episodista jo vuonna 2005. Tuolloin oli kuulemma sovittu, että Kanerva luopuu tuollaisista tilanteista.
Vanhan kansan sanontaa käyttäen: häntä heiluttaa koiraa. Hännän puutteessa eräs toinen elin näyttää heiluttavan Kanevaa.