Hallitus sai hallituspuolueilta luottamuslauseen omistajaohjauksesta tehdyssä välikysymyksessä äänin 105 - 59. Ennen välikysymyskeskustelua keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen julmisteli aiheesta kokoomukselle uhkaillen jopa hallituksen kaatumisella. PM Matti Vanhanen palautti järjestyksen torppaan toteamalla lyhyesti, että ne nyt olivat Korhosen mielipiteitä. Yksikään keskustan kansanedustajasta ei välikysymysäänestyksissä yhtynyt Korhosen näkemykseen. Toisaalta yksikään opposition edustaja ei yhtynyt PM Vanhasen ja hallituksen näkemykseen.

Lopputulos oli kyllä ennakoitavissa Vanhasen vaalitentissä julkistaman periaatteen nojalla: "Yksitäiset ehdokkaat puhuvat mitä puhuvat, puolue päättää." Mutta kuka keskustan tapauksessa silloin päättääkään, kun puolue päättää?
Kun ylivoimainen enemmistö keskustan ehdokkaista - Matti Vanhasta lukuun ottamatta - oli vaalien alla eläkekorjausten kannalla, mutta puolueen linjaksi vaalien jälkeen tuli eläkekorjausten torjuminen, niin äänestyspäätöstä asiasta ei ilmeisestikään ole tehty. Myöskään superministeri Mauri Pekkarisen taskussa keskustan päätös ei selvästikään ole; viittaan mm. Pekkarisen energiavisioihin. Niin ikään vaalien alla voimakkaasti puolustamaansa ruuan ALV-alennukseen hän ei ole enää palannut.

Aikoinaan kaksois-Väyrynen nimen saanut poliittinen täyskäännös hallitaan hyvin myös vihreitten joukossa. Esimerkkinä siitä jyväskyläläisen Jouni Vauhkosen mielenmuutos Suomen toiseksi suurimman turvelauhdevoimalan rakentamisesta Keljonlahden rannalle. Marraskuussa 2005 voimalan sijaintipäätöstä voimakkaasti tukenut Vauhkonen kirjoittaa nyt ilmastoasioitten panemisesta kuntoon suurkunnaksi laajenevassa Jyväskylässä. Voimala lähes kaksinkertaistaa Jyväskylän polttoaineenkulutuksen; nykyisen 2,2 TWh asemasta savutetaan Keljonlahden voimalan valmistuttua 4 TWh lähinnä turvetta taivaan tuuliin. Ympäristölupahakemusten mukaan tuolla 1,8 TWh lisäyksellä saadaan hyötyenergiaa 700 GWh vihreitten voimallisesti vastustaman lauhdesähkön muodossa.
Vauhkoselle tunnustukseksi myönnettäköön, että hän käänsi takkinsa jo investointipäätöstä tehtäessä. Hän vain yllättyi siitä, että valtuuston sijoituspäätös aiottiin panna toimeen.