Nokian kaupunki toipuu pikkuhiljaa käyttö- ja jätevesien sekoittumisen aiheuttamasta hässäkästä. Järjestelmien välille rakennetun putken venttiili oli jäänyt useiksi päiviksi auki ja jätepuolen bakteerit sotkivat nokialaisten päivittäiset rutiinit perin pohjin. Nyt laskeskellaan tappioita ja kirjoitellaan vahingonkorvausvaateita; kaupungin vastuuvakuutuksissa oleva miljoonan euron katto ei näytä riittävän käsirahaksikaan.
Rinnan niiden kanssa vaaditaan adressilla vastuullisten päitä vadille; toistaiseksi nimettyjä ovat kaupungin ja vesilaitoksen johtajat sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Venttiilin auki jättänyt huoltomies on jo mahdollisesti kantanut vastuutaan tuollakin tavalla. Vielä ei ole ehditty kysyä kuka ja miksi tuon katastrofaalisen - ja laittoman - yhdysputken suunnitteli ja asensi järjestelmien välille.

Norjalaisilta puolestaan plörähti hieman enemmän; n. 4.000 kuutiota öljyä valui pohjanmereen lastauspoijulla lähellä Statfjordia. Katastrofia arvioidaan Norjan toiseksi pahimmaksi ympäristötuhoksi; runsas 30 vuotta sitten valui porauslautalta kolminkertainen määrä öljyä Pohjanmeren laineille.

Keski-Suomen ympäristökeskukselta plörähti 300-500.000 kuutiota Lievestuoreen Laajalahden jätelipeää Lievestuoreenjärveen. Samalta ympäristönvalvojalta plörähti samalla paikkakunnalla nk. Lipeälammen vedet alapuoliseen Toivakan vesistöön. Nyt pinnankorkeuksien ero ei ollut ympäristökeskuksen puolella, joten se otti pumput avuksi. Ympäristökeskus itse arvioi pumpanneensa vain vettä, Itä-Suomen vesioikeus arvioi lahden nesteen niin haitalliseksi, ettei edes sadevesiä saanut sen alueelta päästää järveen.

Kahdesta edellisestä vahingosta viimeksi mainittu poikkeaa sikäli, että ympäristökeskus on itsensä valvoja, joten sen tutkinta on pysähdyksissä. Nyt vain odotetaan vahingon laimenemista Leppäveteen ja Päijänteeseen.