Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen on joutunut selittämään eduskunnan ammattitilintarkastajan huomautusta eduskunnan 100-vuotisjuhlallisuuksien hulvattomasti kohonneista kustannuksista. Alunperin arvioiduista 3,7 miljoonasta on päädytty jo yli 6 miljoonaan euroon.
Erityisesti silmätikuksi on joutunut oopperalta tilattu juhlatilaisuus, jossa Tiitisellä oli kaksoisrooli sekä tilaajan edustajana että oopperan hallituksen puheenjohtajana.
Tiitinen puolustelee rooliaan sillä, että hän olisi sopinut vain lähinnä esitettävien kappaleiden järjestyksestä ja että yhtään euroa ei ole kateissa. Varojen kavalluksesta ei Tiitisen lisäksi kaiketi kukaan muu olekaan puhunut. Ongelma onkin siinä, kuka ja kuinka paljon lupasi maksaa oopperalle tilaisuuden järjestämisestä, ja onko hinnassa kuinka paljon kuivaa poutailmaa märän syksyn keskelle. Ainakin ooppera kohensi taloudellista tilannettaan rapsakasti.

Keväällä Tiitinen joutui selittämään juhlakirjan julkaisemista. Senkään kuvittamista ei kilpailutettu, koska Tiitisen mukaan mahdollisia tekijöitä ei ollut kovin montaa. Ilmeisesti kuitenkin enemmän kuin yksi; pätevyyden lisäksi sopivuus lienee ollut ratkaiseva tekijä Jorma Komulaisen valinnassa. Kuvien tekijänoikeudet maksavat 143 euroa/kpl + ALV - onneksi niitä tuli 240-sivuiseen kirjaan vain 500 kpl.

Median ja tilintarkastajan ärhentelystä huolimatta Tiitinen voi turvallisin mielin piiloutua leveän selän taakse. Eduskunnan menoista - myös juhlavuoden hulvattomasta hurvittelusta - päättää Paavo Lipposen johtama kansliatoimikunta ja varat myöntää eduskunta. Törsäilystä syytettyjen penkille on tyrkyllä peräti 200 kansankynttilää. Ei heidän omaa tuntoa ole juurikaan kolkutellut eduskunnan menojen rakettimainen nousu, vuoden 1996 tasolta 41,8 miljoonaa euroa tämänvuotiseen 91,9 miljoonan vertailukelpoiseen budjettiin.