Viikon kuluttua koulunkäyntinsä aloittavat Jyväskylän Tikan koulun oppilaat kuljetetaan tilapäistiloihin vasta neljä vuotta sitten valmistuneessa laajennuksessa ilmenneiden kosteusongelmien vuoksi. Ongelmista valiteltiin heti laajennuksen valmistuttua, mutta niille viitattiin kintaalla. Nyt kosteusraporttien valmistuttua - sen jälkeen kun ne viimein suostuttiin tekemään - etsitään syyllisiä selittelemällä, kuinka nykyaikaiset liimat eivät kestäneetkään muovimattojen alle rakenteisiin jäänyttä kosteutta. Oletettavasti vastuuta yritetään sysätä rakentajalta liimantoimittajille. Ilmeisesti betonilaattoihin muovimattojen alle jääneen kosteuden kuitenkin uskottiin poistuvan jotakin kautta.
Korjauskustannusten lisäksi kaupunki maksaa väistötiloista n. 10.000 euroa kuukaudessa. Kustannuksiin on lisättävä myös läheisen Jokivarrenkoulun lakkauttamisesta aiheutuneet kustannukset. Siellä ei ollut home- eikä kosteusongelmia. Ainoa ongelma oli kaupungin johdon halu keskittää koulutoimi entistä suurempiin yksiköihin, laajentaa yhtä koulurakennusta, jotta sopivan kokoinen saatettiin lakkauttaa.

Tuskin olen kovinkaan väärässä, jos epäilen, että ensisijaista ja pikaista remonttia tarvitaan pikemminkin Jyväskylän hallinnossa. Parhaana kandidaattina pidän kaupungin Kiinteistöpalvelua ja ylläpidosta vastaavaa kaupungin omistamaa Total Kiinteistöpalvelua.
Pikaista remonttia tarvinnee myös kaupungin hallintosääntö, joka mahdollistaa mm. neuvoloiden lakkauttamisen ja valtuuston päättämien määrärahojen poistamisen kaupunginhallituksen päätöksillä pelkällä tiedoksiantomenettelyllä valtuustolle.